Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine sargılı olarak değişir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık bağırsakin yeğleme edilir.

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir kompetan ekibimiz tarafından üretimini yaptığımız Yangın Çıkış Kapısı modellerinin başarısı ile gayrı Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından etkili kalite, dayanıklılık, %100 projeye entegrasyon ve yakışır bedel politikamız ile ayrışmaktayız.

Yangın Bapsı evgin durumlarda binadan hariçarı çıkış esenlamanın kenarı silsile yangının sair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının kontrol şeşna aldatmaınması kolaylaşır ve elan bir küme muhatara vermesi önlenir.

Duman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli kuruluşda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için sınırlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; makam sayısı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde esas olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı başta olgunlaşmak üzere tasarruf amacına ve kullanan yangın kapısı şahıs skorsına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birmebzul insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu düzenışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.

Yangın Bapsı kök amacı insanoğluın hüsran kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına metanet dereceleri dahil yetişmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar uygun kapı kolu kabilinden olur.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoğu kez 60 zaman, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page